Смокинята е непретенциозно и лесно дърво за отглеждане. Издържа на горещини и бедни почви. Обикновената смокиня расте в Средния Изток, цялото Северно и Южно Средиземноморие.
Сладкото плодче на смокинята е...
Содата е категоризирана като хранителна добавка, като приетият за нея код е E500. Това е едно от малкото „Е“-та, които се считат за безопасни
Лецитинът (Е322) е субстанция с естествен растителен произход, която се характеризира със силни повърхностно-активни свойства. Името на добавката идва от гръцкия език и означава "яйчен жълтък" ("лекитос"), поради факта,...
Съществува и нов хибриден сорт на на зърнената култура, който се използва за направа на безглутенови храни
Ароматният сос произхожда от областта Лигурия, Северна Италия,
Витамини, минерали, фито-нутриенти, антиоксиданти – всичко това в малките бейби листенца на спанака
От което могат да се направят хляб, бисквити и паста
Стевия е билка от семейството на слънчогледа. Познати са над 240 разновидности на билката. За нейна родина се смятат тропичните и субтропичните региони западната част на Северна Америка до Южна...
Изсушените плодове се използват за приготвянето на подправката, без която почти всяка гозба в арабската кухня е немислима
Сусамовото семе съдържа витамини В1, В6 и Е, мед, селен, калций, цинк, фосфор и магнезий
Царевичното тесто се смесва с мазнина, може и свинска мас, получава се консистенция, подобна на тази на качамака.
Тамаринд е бобово дърво, характерно за тропическа Африка. Родът " Tamarindus” е единствен представител. Дървото дава плодове, годни за консумация, които се използват в кулинарията по цял свят.
Другите...
Според някои източници, тапас са измислени от испанците, за да върви разговора на масата. Човек похапва малки ордьоври, като вниманието му не е изцяло погълнато от чинията пред него. Освен това, компактният вид на тапас...