Намазвате дъното на тавичката с мазнина и започвате да редите корите - целият майсторлък на тази баница е в нареждането на корите! Майка ги събира на купчета, които реди едно до друго (не знам как по-точно да го обясня). Аз ги дипля на хармоника.
След като запълните тавата, поливате равномерно с предварително приготвената заливка и с олио на тънка струйка (по желание може да поръсите отгоре малко натрошено сирене, но съвсем не е задължително, мама не го прави и баницата и е съвършена, пухкава и мека, пружинираща като дунапрен).
Печете в предварително нагрята фурна 40-50мин (и все пак зависи от фурната, всяка домакиня си я познава най-добре).
Тази, пък и други видове баници, може да я обърнете върху 3-4 купички или бурканчета, удобно разположени за тази цел, така че ръбовете на тавата да стъпят на тях, след като сте я завили добре с кърпа. Така баницата остава пухкава и не се сляга, но винаги рискувате да я изсипете в кърпата. За да не се случи това баницата трябва да е добре запечена отдолу.