Загрейте фурната предварително на 180 С. Намазнете купичките за суфле или крем карамел с меко масло и ги приберете в хладилника.
150 мл прясно мляко се смесват с ваниловата есенция и захарта, след което се разбиват. Сместа се слага в тенджерка на котлона, трябва да заври.
Брашното и оставащото мляко се разбиват. Тази смес се прибавя постепенно към горещата, на котлона, и се разбърква внимателно.
Жълтъците и белтъците се разделят в два отделни съда. Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар.
Жълтъците пък се разбиватс маслото. Всички смеси се разбъркват заедно, до хомогенна смес.
Сместа се разпределя в предварително намазнените формички за суфле. Печете около 30 минути и наблюдавайте, да не изгорят отгоре (особено ако фурната ви е по-силна).
Сервирайте с топка какаов сладолед, за контраст.
Припомнете си и шоколадовото суфле.