Почистваме и измиваме телешката опашка, и заливаме със студена вода и водката, и оставяме да постои така ½ час.
Слагаме след това месото в тенджера, като заври, отпенваме месото, и оставяме да ври за 2.30- 3 часа (ако имате тенджера под налягане го сложете в нея и нека ври според инструкциите ). Слагаме заедно с месото да ври 1 зърно бахар и стъблата на целината. След 1 ½ час слагаме 1 с.л. сол.
Обелените картофи нарязваме на кубчета (по-едри), морковите на кръгчета, и кромида, също нарязан.
След като месото се е сварило (трябва да се отделя от кокала), прецеждаме бульона, а месото оставяме да изстине и го обезкостяваме.
В друга тенджера слагаме олиото и нарязаните зеленчуци, и ги задушаваме, след това наливаме прецедения бульон, и обезкостеното месо.
След като заври, слагаме нарязаните листа на целината, дафиновите листа (начупени на две), черния пипер и бахара. Добавяме и сол, ако е необходимо.
Когато картофите и морковите са готови, слагаме обелени и настъргани на ренде домати, и оставяме да ври още 10 минути.
След това слагаме нарязан на ситно магданоз и махаме от котлона.
По желание може да добавите и ½ с.л. масло.