Патладжаните се нарязват по дължина без да се белят и се слагат в купа със студена вода и сол да им излезе горчивината.
През това време нарязваме тиквичките също по дължина и ги изпичаме от двете страни леко на сух тиган (за около минута).
След като подсушим, патладжаните също ги изпичаме в тигана.
Оставяме изпечените зеленчуци в купа с капак да се задушат.
В отделен съд правим сос бешамел за заливката - запържваме до златисто брашно (може и на сух тиган без олио), след което добавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане, подправяме с малко сол и черен пипер по желание.
За доматения сос болониезе задушаваме каймата, нарязания на ситно лук и настърганите домати и ги оставяме да поврат 10 мин.
В правоъгълна тавичка подреждаме патладжани сос Болониезе, тиквички сос и т.н. докато свършат. Завършваме със зеленчуци след което заливаме със соса Бешамел и настъргваме обилно с кашкавал. Печем докато кашкавалът получи златиста коричка. Сервира се след като е отпочинало ястието поне 20 мин след изваждане от фурната.
Интересното на тази рецепта е именно щипката канела, която придава специфичен вкус на ястието.