Загрейте фурната до 180°C. Изсипете брашното в найлонов плик с цип, добавете сол и черен пипер. Сложете вътре и пилешкото. Затворете плика и го раздрусайте. След това го преместете в голяма чиния, като махнете излишното брашно.
Загрейте половината зехтин в голям съд на средна температура и изпържете всяко бутче за по 2-3 минути от всяка страна, или докато покафенее приятно. Върнете месото в голямата чиния.
Загрейте останалия зехтин. Сложете вътре морковите и лука. Разбърквайте, докато омекнат - около 5 минути. Добавете гъбите и чесъна, след което разбърквайте в продължение на още 5 минути. Върнете пилешките бутчета в съда, сипете и виното (сухо). Изчакайте да заври и го оставете да ври около 2 минути. Добавете пилешкия бульон. След като и той заври, преместете съда във фурната. Не го покривайте и го оставете да се пече около 45 минути, докато пилешкото месо е готово.
Бутчетата отново се изваждат и се поставят в чиния. Покрийте ги, за да не изстинат.
Смесете листата от естрагон, жълтъците и сметаната в купа. Изсипете полученото в леко загрят съд на слаб огън. Бъркайте продължително в продължение на 5 минути, докато се сгъсти леко. Добавете лимоновия сок, подправете със сол и пипер.
Рецептата с нас споделиха Jenite.bg.