Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле фрикасе, подобрен вариант

7
Пиле фрикасе, подобрен вариант
Източник: Jeremy Simons
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната до 180°C. Изсипете брашното в найлонов плик с цип, добавете сол и черен пипер. Сложете вътре и пилешкото. Затворете плика и го раздрусайте. След това го преместете в голяма чиния, като махнете излишното брашно.

  • 2

    Загрейте половината зехтин в голям съд на средна температура и изпържете всяко бутче за по 2-3 минути от всяка страна, или докато покафенее приятно. Върнете месото в голямата чиния.

  • 3

    Загрейте останалия зехтин. Сложете вътре морковите и лука. Разбърквайте, докато омекнат - около 5 минути. Добавете гъбите и чесъна, след което разбърквайте в продължение на още 5 минути. Върнете пилешките бутчета в съда, сипете и виното (сухо). Изчакайте да заври и го оставете да ври около 2 минути. Добавете пилешкия бульон. След като и той заври, преместете съда във фурната. Не го покривайте и го оставете да се пече около 45 минути, докато пилешкото месо е готово.

  • 4

    Бутчетата отново се изваждат и се поставят в чиния. Покрийте ги, за да не изстинат. 

  • 5

    Смесете листата от естрагон, жълтъците и сметаната в купа. Изсипете полученото в леко загрят съд на слаб огън. Бъркайте продължително в продължение на 5 минути, докато се сгъсти леко. Добавете лимоновия сок, подправете със сол и пипер.

  • 6

    Рецептата с нас споделиха Jenite.bg.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Отговор на коментар #3 от ВЕСЕЛКА СТАНОЕВА:
Много сте права
6
Margaritka
10.06.2014 | 13:52
охо наистина изглежда много добре
5
Светла Иванова
15.10.2013 | 12:07
Ястието изглежда страхотно,но да не закачаме класиката ;)
4
Tsvety Tonyeva
14.10.2013 | 10:31
Време за приготвяне 70 мин и после още толкова миеш 753 тенджери дет си изцапал за една манджа. хахаха Готино изглежда, ама много туткаво.
3
Бабите Ви биха се изсмели на името на рецептата "Пиле фрикасе". По добре да бяхте го написали пиле със зеленчуци и сос. А по- правилното би било да изпишете "пиле по градинарски" в някакъв измислен съвременен вариант, но в никакъв случай не е и пиле фрикасе
2
pepi damjnova
23.09.2013 | 08:44
Предложението е страхотно и трябва да се опита.
1
Vanessa Apostolova
20.09.2013 | 14:46
Добре изглежда не мога да отрека рецептата е много добре усъвършенствана :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...