В купа смесете сухите съставки - брашно, сол и сода.
В друга купа сложете маслото, фъстъченото масло, 100 г обикновена захар и кафявата захар. С миксер разбийте сместа. После добавете ванилията, разбъркате и добавете яйцата едно по едно.
Внимателно започнете да добавяте сухите съставки към маслената смес. Когато се получи тесто, оформете от него еднакви топчета и оваляйте в захар.
* Ако тестото е твърде меко, приберете в хладилник за 30-40 минути.
Подредете оваляните в захар топчета в тава, застлана с хартия. Всяко от топчета натиснете в центъра с палец, за да се образува малко гнездо.
Печете в загрята на 180 С фурна 10-12 минути.
През това време разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова и добавете към него сметаната. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
След 12 минути извадете тавата и напълнете с шоколад гнездата на бисквитките. Върнете във фурната за още 5 минути.