Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Морските дарове - вкусни, но вредни за кожата

по статията работи: | 20 февруари 2013 Прочитания: 1392
Оказва се, че морските дарове вредят на външния ни вид
Морските дарове - вкусни, но вредни за кожата
Източник: Photl

Всекидневно от екрана ни заливат с реклами за хидратиращи кремове, серуми за подмладяване, вълшебни средства за борба с акнето. Няма нищо лошо в многообразието, но то води след себе си и неприятните дилеми: правилният крем ли избрах, ще има ефект този път?

 

Е, за тези от вас, които не искат да изпадат в подобна ситуация, имаме добра новина. Можете да се грижите за кожата си, без да се налага да харчите излишни пари. Дерматолози съветват да полагате грижи не само отвън, но и отвътре да подпомагате оргзнизма си.

 

Оказва се, че морските дарове, иначе така полезните скариди, раци, миди, омари, вредят на външния ни вид. Наситени са с високо съдържание на йод, което образува акне. Лекарите съветват тези, които имат мазна кожа, да не консумират рибни продукти, повече от два пъти в месеца.

 

Когато стане дума за вредни храни, в съзнанието ни изниква най- често спряганата съставка, солта. Освен, вече добре познатите отрицателни характеристики, се оказва, че подправката влияе зле и на кожата ни. Задържането на вода в организма, вследствие прекомерната употреба на сол, води до подуване на лицето, което вреди на кожата.

 

Захарта е тази, която отслабва колагена в организма ни, което води до отпускане на кожата. Вместо след това да се чудите какъв крем да ползвате, просто внимавайте със захарните изделия.

 

Ако се чудите защо, когато прекалите с алкохола, ви се пие повече вода, отговорът е, че тялото ви се дехидратира. Подобно на цветето, което изсъхва, когато не го поливате, кожата се сбръчква, когато я лишите от необходимото й количество вода.

 

И какъв е изводът? Преценете какъв тип е вашата кожа и избягвайте тези храни, които биха имали неблагоприятен ефект върху нея.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...