Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-ефикасната техника за рязане на лук

по статията работи: | 11 декември 2012 Прочитания: 19028 2
Правете го като истински професионалисти
Най-ефикасната техника за рязане на лук
Източник: Photl

Покрай рязането на лук много шум се вдига, но безспорно това е едно от онези умения, което отличава професионалиста от аматьора. На вашето внимание предлагаме една техника, с която бихте впечатлили всеки шеф-готвач. Разбира се, необходими са качествен, широк остър нож и честа практика.

 

За да обелите главата по-лесно, първо я разрежете на две през сърцевината, и след това обелете двете половини по отделно.

 

Поставете парчетата върху дъска за рязане с отрязаната част надолу. Нека широката част сочи навън. Придържайте внимателно с пръстите си, без те да „стърчат“ над лука. Единствената част, която трябва да допира ножа, са кокалчетата.

 

 

Започнете да режете внимателно на тънки филийки, като оставяте неотрязано разстояние от 1 см от по-тясната страна на лука. След като сте го нарязали ветрилообразно, идва време за напречното рязане.

 

В зависимост от това, колко ситно накълцан лук ви трябва, може да направите 2, 3 или дори 4 разреза. Дръжте здраво и пазете пръстите си!

 

Продължете да режете, като придържате внимателно. Изпод пръстите ви ще започнат да падат перфектни малки кубчета.

 

Подробни указания ще получите от видеото долу. А тук си припомнете как се реже лук без сълзи.

 

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
kalinka kalinkova
15.12.2012 | 11:11
Така и аз го режа и доста често плача от лука.
1
тихомира илиева
11.12.2012 | 16:12
Вече се научих да режа лука точно по този начин.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Рецепти
Най-нови
Най-търсени
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...