С миксер разбийте яйцата с щипка сол. Разбивайте до пухкава консистенция около 2-3 минути.
Постепенно добавете брашно, като непрекъснато бъркате сместа. Добавете млякото на тънка струя. Следва олиото. Бъркайте с дървена лъжица около 3-4 минути. Оставете сместа за палачинките да престои около 10 минути.
Междувременно загрейте тигана, намажете го много леко с малко разстопено масло, с помощта на салфетка. Печете палачинките от двете страни по минута.
След като направите всички палачинки, завийте ги с домакинско фолио и оставете да престоят и омекнат за 15-20 минути на стайна температура.
Поставете палачинката върху чиния. В средата сложете топка ванилов сладолед, полейте я със сладко от малини. Съберете краищата на палачинката във вързопче и завържете с тънка лентичка от краставица.
Полейте палачинката със сладкото от малини. Сервирайте веднага, за да не се разстопи сладоледът.