Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пет практики, с които да подобрите живота си моментално

по статията работи: | 13 март 2013 Прочитания: 1875 2
Правилното хранене е сред тях, научете кои са останалите
Пет практики, с които да подобрите живота си моментално
Източник: Thinkstock / Guliver

За да живее здравословно един човек, той не само трябва да се храни правилно, а и да се погрижи за всички останали аспекти от живота. Казано с други думи, той трябва да се откъсне от „матрицата“ и да поеме пълна отговорност за себе си, обмисляйки всичко из основи.

Храната

Едва ли е изненада за някого, че именно тя е на първо място в този списък. Човек е това, което яде, без въобще да има място за съмнения, колебания или оправдания. Ако имате проблеми с храносмилането например, добре е да се обърнете не към стандартната медицина, а към някой „алтернативен“ специалист.

Начинът, по който организмът асимилира храната, тясно зависи от емоционалното състояние, а поставянето на правилната диагноза далеч не опира до изписването на поредната рецепта. Вярно е и обратното твърдение – емоционалното състояние зависи от храната, която човек всекидневно приема.

Изграждането на точното меню изисква време, трупане на разнообразни познания и най-вече – търпение.

Водата

Колкото важна е храната, толкова важна е водата. За съжаление, течността на живота, която пие градския човек, далеч не е най-животворната. Бутилираната в пластмаса минерална вода също не е за препоръчване. Какво да направим?

Все по-предпочитани стават различните филтри и системи за пречистване на чешмяна вода. Последната става все по-замърсена и неподходяща за консумация, особено в по-големите градове. Процесът на пречистване, наречен обратна осмоза, обработва водата на шест етапа, като последният я минерализира и на вкус много я доближава до изворната.

Малките пречиствателни станции за дома стават все по-популярни в много европейски страни. Не са по-големи от стандартна кафе-машина, монтират се под умивалника и са отлична дългосрочна инвестиция. Край на пластмасовите бутилки и плащането за съмнително минерална вода.

Токсичните домакински обитатели

Това, с което почистваме дома си, директно афектира нас самите. Голям процент от алергиите например са предизвикани именно от вдишването на токсични остатъци, когато най-малко подозираме.

Също така, трябва да се избягва употребата на всякаква пластмаса в дома. А тя буквално е навсякъде! Съществуват редица алтернативни материали, с които може да се замени.

Дори изборът на тоалетна хартия трябва да бъде много по-внимателен, съветват специалисти.

Казано накратко, всичко токсично трябва да напусне дома.

Движението

Дори и да изпълнявате дотук споменатите условия за по-добър живот, липсата на спорт автоматично ги обезличава. Неслучайно движението е символ на живота, а липсата на такова се равнява на застой. Движете се пълноценно.

Когато има желание за движение, целият свят се превръща в спортна площадка. Можете да „спортувате“ дори когато изкачвате стъпалата към работата или жилището си. Полезен съвет, който всеки отлично знае, но колко често се възползва от него?

 

Спокойствието

На последно място, по чисто логически причини. Когато човек се храни правилно, движи се достатъчно и живее в здрава среда, то той ще се чувства много по-спокоен и удовлетворен

Отличен начин да допуснем равновесието в тялото са медитацията и практикуването на йога. Йога упражненията са изключително полезни за всички, работещи зад компютър от 9 до 18, понякога и по-дълго.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Dobi Zvezdeva
13.03.2013 | 16:14
пия много вода напоследък и гледам да се раздвижвам повече
1
Desislava Stoyanova
13.03.2013 | 13:55
лесно е да се каже,трудно е да се изпълни
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...