Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трябва ли ми машина за хляб?

по статията работи: | 17 февруари 2014 Прочитания: 2325
Ако обичаш хляба, тя ще ти бъде най-добрия приятел!
Трябва ли ми машина за хляб?
Източник: bakkersinfo.be

Всички сме наясно колко вреден е хлябът масово производство (от магазина). А дори и да не вярваме много-много в подобни "конспирации", със сигурност знаем, че домашно приготвеният насъщен е най-вкусен.

Ето защо е съвсем логично, че машината за хляб напоследък се озовава във все повече домакинства. Преди да си я закупи обаче, човек често прави запитвания до Google, за да се информира кой модел е най-добър, колко трудно се борави с нея, заслужава ли си като покупка и т.н. въпроси в този дух.

Решихме, че ще бъде много полезно за вас, нашите читатели, да напишем материал, в който надълго и нашироко да си поговорим за този модерен уред...

Защо да си купя машина за хляб? Колко често ще я ползвам?

Ако сте почитатели на хляба и тестените изделия, машината за хляб е точно за вас. Колко често ще я ползвате, зависи само и единствено от вас и свободното ви време. С нея наистина се работи много лесно, още повече, малката книжка с информация и рецепти, която идва с нея, ще ви помогне адски много.

Колко време отнема приготвянето на хляба?

Зависи – от брашното, от програмата, която избирате, и от това дали ще слагате добавки (семена, зеленчуци и т.н.). Ако приготвяте хляб с бяло брашно и без добавки, няма да ви бъде нито толкова трудно, нито толкова скъпо. Разбира се, както всяко хубаво нещо в този живот, добрият хляб в машината се получава при по-дългите програми (между 2 и 3 часа).

Най-добре е да го печете директно в нея. Ако нямате достатъчно време да чакате или просто сте много гладни, можете да го омесите в нея и да го изпечете в обикновената фурна или да използвате кратка програма. Резултатът далеч не е толкова впечатляващ, да си знаете.

Какво още мога да приготвям в нея?

В машината за хляб можете да приготвяте доста широк диапазон от тестени изделия, включително тесто за пица! Козунакът се получава хубаво, само че процесът по приготвянето му е доста по-сложен. Ако решите да си правите, имайте предвид, че ще трябва да сте наблизо и да чакате звуковите сигнали. Обаче си заслужава!

С какви продукти да се заредя?

Макар бялото брашно да е най-евтино и най-лесно откриваемо, си е цял грях да имате машина за хляб и да не експериментирате. Снабдете се с различни видове брашно – можете да ги смесвате и всеки път да похапвате ново хлебче. Семената също са добра опция. Да не споменаваме, че са много полезни и диетолозите често ги препоръчват на желаещите да се хранят по-здравословно.


Разбира се – необходима ви е мая. Колкото повече пакетчета си вземете, толкова по-добре.

За по-интересна текстура и вкус, можете да прибавяте мляко към рецептите.

Можете да си вземете и кухненска везна – за да сте сигурни в количествата.

А рецептите?

Книжката с инструкции е добро начало. Когато опитвате нови брашна, трябва да се запознавате с техните специфики. Общо взето, почнете ли веднъж, употребата й е като песен!

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...