Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

"Червено вино с червено месо!". Вярно ли е?

по статията работи: | 19 юни 2014 Прочитания: 701
Или можем да подминем това престаро правило
"Червено вино с червено месо!". Вярно ли е?
Източник: Thinkstock / Guliver

Въпреки, че напоследък вали доста, и не е чак толкова топло, колкото се очаква, все пак сме пред прага на лятото и подобно на смяната на гардероба, сменяме и списъка с рецепти.

 

Тъй като вече сме в сезона на скарата, вероятно и вашия списък включва, подобно на нашия, гриловани тънки стекове, зеленчуци и отвреме навреме по някой домашен бургер.

 

Наскоро ви разкрихме и още 3 хитрости за готвене на скара, припомнете си ги.

 

Вероятно и на вас не ви се хапват тежки манджички, които по друго време на годината, бихме вкусили с радост. Нормално, когато навън температурите се покачват.

 

Има едно правило, считано за основно в готвенето, червено вино с червено месо. Но наистина ли трябва да го спазваме? Вкусното хапване предполага и повечно пийване, особено в приятна лятна вечер.

 

Напоследък обаче се чуват съвети от рода на "Пийте и хапвайте каквото ви се иска". И все пак съществуват някои насоки, които да ви помогнат в избора.

 

Направете така, че храната и виното да се балансират взаимно, не трябва единия вкус да доминира силно над другия. Интензивите храни изискват интензивни вина.

 

На първо място избарете вино, което бихте пили с удиоволствие. Това е първата крачка към доброто настроение, най-малко.

 

Червните вина кореспондират по-добре с червени меса, а белите с риба. Подкрепено е от много специалисти.

 

Белите вина са имат по-голяма киселинност (някои видове), което може да противодейства с вкуса на силните и богати храни, особено когато ястието е сервирано със сос, дали е яхния или е поднесено с гарнитура.

 

Грилована сьомга, например, се съчетава много добре с Пино Ноар, пуширана сьомга, гарнирана с круши пък се сервира с Пино Бланк.

 

Мислете поотделно за съставките на ястията и метода им на приготвяне. Ако има доминиращ вкус или пък метод на готвене, който променя вкуса на основните елементи, тогава изберете ненатрапчиво вио и обратно. Отново достигаме до важния баланс, който ще направи вечерята най-вкусната.

 

И накрая една вкусна скара не може и без апетитна гарнитура, затова вижте кои са най-подходящите гарнитури за скара.

Рейтинг: 4 / 5 , 224 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...