Измиваме, почистваме и нарязваме камбите. Поръсваме с 1 чаена чаша сол и 2 чаени чаши захар. Оставят се да престоят на хладно 8 часа.
След това сокът, който се е отделил от камбите се смесва с 1 бут. оцет (от 0,750 мл.), 1 и 1/2 чаена чаша олио (0,350мл.), и 4 чаени чаши вода.
Слагаме маринатата да заври и още, докато е гореща, поливаме камбите и се оставят да престоят още осем часа.
Така маринованите камби се пълнят в бурканчета. Напълнените с камби и марината бурканчета се затварят и се стерилизират за няколко минути (около 15 минути след завиране на водата), за запечатване на капачките.
Получават се около 20 бурканчета от конфитюрените с винт. Може да се сложат подправки в маринатата - черен пипер, дафинов лист, магданоз.