Загрейте фурната на 300 С. В голяма купа смесете всички съставки, с изключение на кашкавала и шунката. Разбъркайте добре до уеднаквяване на текстурата.
Оставете сместа да си почине за 10-15 минути, за да има време царевичното брашно да абсорбира част от течността, ако е в повече.
Тестото трябва да е гладко и гъвкаво, без да полепва на ръцете ви. Ако ви се вижда сухо, може да добавите още малко вода.
Омесете тестото с ръце за няколко минути и после го оставете отново да почине за още 5-6 минути. Ако е лепкаво, добавете още малко царевично брашно. Отново месете и оставете за малко.
От тестото оформете кръгли дискове с ръце.
В тиган, намазан леко с олио, запържете питките до златисто и от двете страни. След което ги прехвърлете във фурната за 8-10 минути.
Сервирайте арепас топли, като ги разрежете през средата и ги напълните с рендосания кашкавал и шунката. Плънката може да е всякаква, според вкуса.