Замесваме еластично тесто от 1 яйце, 1 чаена чаша вода, маята, солта (половин супена лъжица), захарта, 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица оцет, 1 супена лъжица царевично брашно и около 500 грама пшеничено брашно.
За плънката нарязваме на ситно праза, ръсим сминдух, сол и с олио и вода задушваме.
Празът трябва да омекне добре и да остане на мазнина.
Замесеното тесто разделяме на 5 топки, като едната е малко по-голяма от другите. На подходяща форма за печене (по-малка) покриваме дъното и стените с фолио за печене.
Разстиламе вътре по-голямата топка тесто, така че да покрие цялата форма отвътре (дъното и стените да са покрити с тестото).
Три от другите топки тесто разточваме тънко с размер по дъното на формата за печене.
Запичаме ги леко в гореща фурна на горен реотан, като ги обръщаме да се запекат и от двете страни.
Когато са готови, напръскваме с вода и покриваме с кърпа.
Плънката от праза разделяме на четири. С едната част покриваме суровата кора във формата.
Слагаме отгоре изпечена кора и отново плънка, докато сложим всички кори и плънка.
Подвиваме крайчетата на суровата кора към центъра и покриваме отгоре с останалото сурово тесто, което също разточваме.
Набождаме с вилица,намазваме с разбито яйце и изпичаме.
Готовата баница напръскваме с вода и завиваме с кърпа да омекне.