Загрейте фурната на 175 С, намажете касеролата с масло. Напълнете голям съд с вода и оставете за заври. Сложете скаридите, намалете котлона и оставете да къкри за 3 минути.
Извадете скаридите с решетъчна лъжица в купа. Върнете съда с водата на котлона, увеличете температурата и сложете пастата вътре, гответе, докато омекне. Отцедете водата с помощта на гевгир.
Разтопете 2 с.л. масло в тенджера, запържете в него брашното, махнете от котлона и добавете сметаната и млякото. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.
Подправете със сол и черен пипер. Върнете на котлона на слаб огън, и бъркайте, докато сосът се сгъсти.
Сложете пастата в приготвената касерола, отгоре сложете грахта, гъбите и скаридите. Изсипете соса и завършете ястието с няколко парчета масло.
Ястието се пече за около 1 час до получаването на златиста коричка.