Брашното се пресява заедно със солта. Маслото се реже на парчета и се добавя към брашното. Правят се маслени трохи.
Добавя се водата и се замесва тесто. Приберете тестото в хладилник за около 30минути, завито в прозрачно фолио.
Пригответе пълнежа, като затоплите сметаната на котлона до кипване. Отдръпнете и добавете към нея маслото и начупения шоколад. Разбъркайте до хомогенност.
Извадете тестото и го разпределете във формичките за тарталети. Надупчете тук там тестото на дъното с помощта на вилица.
Върху всяка формичка сложете кръг хартия за печене и поставете суров боб отгоре.
Изпечете тарталетите в загрята на 180 С фурна. След като изстинат, махнете боба и ги напълнете с ганаша, а отгоре украсете със сметана и плодове по избор.