Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Еклери с шоколадов топинг

4
Еклери с шоколадов топинг
Източник: Роза Костова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Водата, солта и олиото се слагат да заврят. Прибавя се брашното при непрекъснато бъркане, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставя се да се охлади напълно.

  • 2

    Прибавят се яйцата едно по едно, като се бърка енергично до пълното им усвояванe. Tестото се поставя в шприц и се шприцоват според желаната големина еклерите върху хартия за печене (ако нямате шприц може и с малка лъжичка).

  • 3

    Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се надуят, фурната се намаля на 170 и се доизпичат до готовност. 

  • 4

    Приготвя се крем от нишестето, прясното мляко и захарта, с който се пълнят готовите охладени еклери (аз го правя със шприц, но може с тънък нож да се срежат наполовина през средата и да се напълнят и с лъжичка). Отгоре се декорират с шоколадов топинг.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Vqra Petrova
25.10.2013 | 13:28
еклери! кой ли не ги обича ;)
3
тихомира илиева
27.03.2013 | 09:36
Харесвам еклери.
2
kalinka kalinkova
26.03.2013 | 17:24
Бих пробвала и аз тези еклери.
1
pepi damjnova
26.03.2013 | 10:35
Не съм правила еклери, трябва да опитам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...