Посоляваме бекасите отвън и отвътре, поръсваме с черен пипер и слагаме да се варят на бавен огън около 2 часа, заедно с черен пипер на зърна и 2 листа дафинов лист.
Изчистваме лука и го варим в подсолена вода почти до омекване.
След това го отцеждаме, изпържваме в масло и го посоляваме.
Изваждаме сварените бекаси и ги запичаме около час заедно с гъбите, като предварително сме намазнили гъбите и бекасите с краве масло.
След като са запечени, нареждаме гъбите и лука между тях и заливаме със соса от печенето, поръсваме с пресен магданоз. Поднасят се с лимон.
Резултатьт е вкусен, сочен и крехък дивеч, неизменно придружен от студена бира или вино и добра компания от верни приятели.