Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Запеканка по френски

6
Запеканка по френски
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    3 чаени чаши вода се кипват и към нея се прибавете царевичното брашно, разбъркайте и варете 25 минути на слаб огън като бъркате непрекъснато до пълно сгъстяване

  • 2

    Свареният качамак се поставя на тънък пласт в тавичка, предварително намазана с масло

  • 3

    Отгоре сложете изварата, смесена с разбитото яйце

  • 4

    Посипете със захарта и полейте със сметаната

  • 5

    Печете вьв фурната 15-20 минути

  • 6

    Преди сервиране нарежете и полейте с разтопеното масло.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Vqra Petrova
06.11.2013 | 12:56
Отговор на коментар #4 от Ваня Йочева:
Много интересни въпроси без отговор :)
5
Boryana Kisyova
04.09.2013 | 18:09
това на снимката си е качамак и не е снимка на посочената рецепта....отгоре е залят с препържено масло с червен пипер , както се прави.....
4
Ваня Йочева
15.08.2013 | 14:58
Картинката не е за тая манджа. Няма откъде да се получи такъв наситено оранжев, почти червен цвят на мазнината от дадените продукти. И да, къде е сметаната?
3
Svetlozara
21.03.2013 | 17:01
И на мен не ми харесва как изглежда,ама може и да е вкусно :) знам ли..
2
Фрея
23.02.2013 | 17:01
Изглежда доста гадно и мазно!
1
walera54
23.02.2013 | 08:35
не е дадено колко сметана
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D