Сигурни си мислите, че Великден е далеч, но ей сега ще дойде. Знаете как става, докато се обърнем и са минали два месеца, без да се усетим.
Затова, рано или късно, време е да започваме да трупаме идеи за тазгодишния Великден.
В духа на празника сме ви приготвили една просто страхотна идея!
Великденско зайче, приготвено от хляб, със сосове и зеленчуци около него. Така казано, не звучи чак толкова фантастично, но повярвайте ни, децата ще го харесат!
Защото наистина става много сладко и много чаровно, когато се направи.
За да приготвите това Великденско зайче, ви трябва готово тесто, 2-3 бадема за зъбки, 2 стафиди за очи и зеленчуци и сосове по ваше усмотрение.
Предлагаме ви да приготвите това тесто, подходящо за хляб, милинки и малки питки. Точно такова ни е нужно и на нас. След като е готово, разделете го на 3 равни части.
И оттам нататък започва оформлението на зайчето. Можем да ви обясним подробно, но е по-добре да ви покажем, затова вижте как точно се оформя Великденското зайче.
Когато оформите зайчето, оставете да втаса около 15-20 минути, а след това печете в предварително загрята фурна на 180 С около 30 минути. Трябва да стане с красив златист цвят.
После оставете да се охлади напълно. Можете да рискувате да преместите зайчето в друг поднос, но има възможност цялостта му да се развали, затова по-добре пригответе го по-рано и оставете да се охлади напълно. Използвайте тавичката, в която сте пекли, за поднос. Около него сложете листенца зелена салата или спанак.
Коремчето на зайчето е мястото, където слагаме соса. Затова трябва внимателно да го издълбаете. Можете да сложите соса в купичка или директно в хляба. Нарежете пресни зеленчуци на жулиени и разпределете навсякъде около зайчето.
Сервирайте на масата и всички ще го харесат. Още един начин да накарате злоядите деца да посегнат към зеленчуците.
Ето и още 3 великденски зайчета, които открихме в pinterest.