Нарежете хляба на филии и го поставете за 15 минути в топла вода да набъбне
Разбийте яйцето, прибавете магданоза и изцедения набъбнал хляб
Омесете всичко и оформете малки топки, които пускайте във вряла подсолена вода
Оставете ги да се варят в тенджерата без капак за около 12 минути - да набъбнат
След това ги извадете и поставете в чиния
Измийте дреболиите от пиле и ги поставете в тенджера под налягане с водата и подправките
Варете ги 20 минути
След като се охлади тенджерата, отворете капака и извадете дреболиите
В бульона поставете нарязаните зеленчуци и оставете всичко да заври отново за 8 минути
След отваряне, смесете всичко, като прибавите разбитата сметана и кервиза
Сервирайте с кнедлите-топчета, които приготвихте преди това.