Рецептата участва в конкурса "Сладкиши, кексове и рула".
Разбийте маслото с двата вида захар и 1 щипка сол, докато сместа побелее и стане пухкава (най-малко за 6 минути с миксер). Добавете едно по едно яйцата и при всяко разбъркайте добре.
В купа пресейте и смесете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете сухите съставки и 125 мл вино на части, като ги редувате и разбърквате. Накрая прибавете и разбъркайте шоколадите стърготини и боровинки (оставете за украса) в тестото.
Изсипете сместа в намазаната с масло и поръсена с брашно или галета кексова форма.
Печете в предварително загряна на 175 C фурна, като качите скарата една позиция нагоре.
Оставете кекса за 10 минути във формата, след което го обърнете върху метална скара и го оставете да се охлади напълно.
За топинга: Смесете пудрата захар с червеното вино и разбърквайте, докато получите гладка и еднородна смес "каша". Разпределете сместа върху кекса и разпределете сушените боровинки върху топинга.
Да ви е сладко!