Разбиваме яйцата със захарта с миксер до пълното разтваряне на захарта. След това прибавяме ванилията и брашното на малки части и бъркаме с лъжица.
Намазваме формата за кекс с олио и поръсваме с малко брашно, изсипваме сместа и печем около 40 минути, първоначално на долен реотан, докато се напълни формата, и допичаме на горен.
Готовият кекс го изчакваме да изстине, изваждаме го от формата, вече изстинал, го режем хоризонтално на три.
Сметаната я разбиваме до пухкав крем. Взимаме първия блат и го сиропираме леко, намазваме със сметана и слагаме плодове, след това втория по същия начин, и накрая третия. Целия кекс го намазваме със сметана, а отворът пълним с нея.
Така готовата оформена торта я украсяваме по желание.
По желание, блатовете могат да бъдат сиропирани с компот.