Намазнявате правоъгълна тавичка и загрявате фурната до 200 С.
Яйцата и захарта се разбиват 7-8 минути с миксер, докато се превърнат в пухкав крем.
Брашното се пресява с какаото и се прибавя към яйцата. Тестото се изсипва в тавата, разпределя се равномерно и се изпича за около 12 минути.
Готовият блат се обръща върху друг лист хартия за печене, поръсен с кристална захар. Още топъл, блатът се навива заедно с хартията на руло. Когато изстине, се развива и се намазва с крема.
Шоколадът за крема се разтопява на водна баня. Към него се прибавят жълтъците и млякото.
Сместа се загрява леко, докато се посгъсти толкова, че да покрива обратната страна на лъжицата. Охлажда се.
Маслото се разбива със захарта на пухкав крем и, лъжица по лъжица, се прибавят шоколадовата смес и алкохолът.
С получения крем се намазва блатът, навива се на руло отново, отгоре се намазва с крем и с вилица и разтопен шоколад се декорира така, че да прилича на пънче.