Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Колко е важно да хапваме ананас

по статията работи: | 27 април 2015 Прочитания: 1428
За да сме здрави
Колко е важно да хапваме ананас
Източник: Люба Грънчарова

Едва ли ще се учудите, ако ви кажем, че в ананаса има много витамини, които е задължително да приемаме колкото се може по-често.

 

Но освен тях в състава на ананаса има още редица полезни вещества.

 

Ако хапваме по-честичко този вкусен, ароматен и много полезен плод, ще сме по-здрави и в добро общо състояние.

 

Можете да го добавяте в менюто под всякакви форми – суров, като сок, в плодова салата или в десерт. Вариантите са много и все са вкусни :)

 

Предпазва от разрушаването на клетките от свободните радикали

 

Тяхното вредно действие се свързва с рак, астма, артрит, сърдечни болести и много други възпалителни болести.

 

Забързва метаболизма

 

Поради богатото съдържание на витамин С, бромелаин и диетични фибри.

 

Помага при настинки и кашлица

 

Бромелаинът, за който вече стана дума, има антибактериално и противовъзпалително действие.

 

Има положително действие и върху заздравяването на костната структура

 

Тъй като в състава му има и магнезий, той е този, който пази костите от заболявания като остеопороза.

 

Заздравя цялостното устната кухина. Затова е добре да се пие сок от ананас, но за предпочитане пресен, а не от този в кутиите, който се продава в магазинната мрежа.

 

Подобрява зрението

 

Бета-каротинът и витамин А са основните "виновници", които помагат на зрението ни да се подобри, докато си хапваме вкусния ананас.

 

Предпазва от хипертония


 

Хората с хипертония трябва да консумират много често сока на ананаса, тъй като той може да помогне за регулиране нивата на кръвното налягане.

 

И накрая - действа разкрасяващо

 

Количествата витамин С и бромелаин са достатъчни, за да подействат разкрасяващо на кожата ни. Справят с акнето и други възпалителни проблеми, свързани с кожата.

 

Сега не може да не сте се убедили във важността от това да хапвате ананас винаги, когато имате тази възможност. Виждате, че е полезен за по-голямата част от организма.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 334 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...