'Наберете' охлювите и ги сложете в тенджера да престоят два дни, като не затваряте плътно капака, за да могат да дишат
След като ги извадите от 'затвора', измийте ги обилно и ги пуснете във вряща подсолена и подправена с чубрица вода
След час охлювите са готови - но все още не стават за ядене
Предстои операция за сръчни и въоръжени с търпение ръце
С остър нож или вилица изтърбушете черупките, като късате там, където завършва бялото месо
Доизмийте празните черупки
Във всяка една сложете малко масло, месестата част на охлювите
Добавете още малко масло, обаче предварително разбито на пяна с фино счукания чесън, ситно нарязания магданоз и лук, и сол на вкус
Сега вече може да напълните така приготвената смес в 'къщичките' на охлювите и да ги наредите в тавичка
Залейте дъното й с малко вода и я пъхнете в предварително загрята фурна и след десетина минути извадете.