Яйцата се разбиват със захарта, олиото и амаретото. Добавя се млякото и ванилията.
Брашното заедно с бакпулвера се прибавят, като се сипва по малко, за да не се пропусне момента и да стане гъсто. От тази смес се правят около 18- 20 много фини палачинки.
Течният шоколад, маскарпонето и сметаната се разбиват до лесна за намазване смес. С получената смес и нарязаните на ситно банани се завиват палачинките, като се оставя една ненамазана.
Пудингът се приготвя по указанията от опаковката. На дъното на кръгла тава с падащ борд се слага една палачинка и се залива с малка част от готовия пудинг. След това навитите палачинки се подреждат във формата на охлювче, залива се пак с пудинг и процедурата се повтаря с останалите палачинки.
Когато се нареди и вторият ред палачинки се покриват с останалия пудинг. По желание между палачинките може да се сложат и коктейлни череши.
Тортата се слага в хладилник за няколко часа, за да се стегне, след което се маха падащият борд на формата за торта. Декорира се с разтопен шоколад или с настърган натурален шоколад.