Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пелмени "Урал"

8
Пелмени "Урал"
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    За плънката: смесете телешката и свинската кайма или ползвайте готова смес, в купа. Сложете сол и пипер на вкус. Добавете запържен лук и копър и разбъркайте добре. Покрийте и сложете в хладилника.

  • 2

    За тестото за пелмени „Урал“: с миксер разбийте 400 гр брашно, яйцето и малко сол и пипер. Разбийте за кратко. Добавете 180 мл вода или докато се получи мека топка, наливайте още вода, ако се налага. Бъркайте 3 минути или докато се получи еластична текстура. Извадете тестото в набрашнен съд. Увийте с фолио и оставете тестото да почине.

  • 3

    Разточете на кора с дебелина 2 мм. С помощта на ринг с диаметър 10 см отрежете 20 парчета, разточете ги отново, ако се налага. Сложете 1 лъжичка от каймата в средата на тестото, намажете краищата с малко вода и затворете тестото, за да се получи полукръг. Стиснете краищата, за да не изпадне плънката. Направете това с всяка малка кора тесто.

  • 4

    Варете по 10 броя пелмени „Урал“ в тенджера за около 8 минути или докато омекнат.

  • 5

    Сервирайте със заквасена сметана и лимонови резени.

Подобни рецепти от форума
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
elena atanasova
06.11.2013 | 09:13
Вкусно предложение, което бих опитала.
7
poli asenova
05.11.2013 | 08:45
Ще взема и аз да ги пробвам.
6
gabriela gabrielova
04.11.2013 | 09:26
Отговор на коментар #3 от kalinka kalinkova:
От любопитство и аз ще пробвам.
5
zvetanka ivanova
04.11.2013 | 08:54
Отговор на коментар #1 от pepi damjnova:
Мисля и аз да ги опитам.
4
zvetanka ivanova
04.11.2013 | 08:53
Много добро предложение.
3
kalinka kalinkova
01.11.2013 | 09:39
Бих пробвала да приготвя Пелмените.
2
kalinka kalinkova
01.11.2013 | 09:38
Интересна е и за мен рецептата.
1
pepi damjnova
01.11.2013 | 09:04
Рецептата е много интересна и ще я пробвам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...