За плънката: смесете телешката и свинската кайма или ползвайте готова смес, в купа. Сложете сол и пипер на вкус. Добавете запържен лук и копър и разбъркайте добре. Покрийте и сложете в хладилника.
За тестото за пелмени „Урал“: с миксер разбийте 400 гр брашно, яйцето и малко сол и пипер. Разбийте за кратко. Добавете 180 мл вода или докато се получи мека топка, наливайте още вода, ако се налага. Бъркайте 3 минути или докато се получи еластична текстура. Извадете тестото в набрашнен съд. Увийте с фолио и оставете тестото да почине.
Разточете на кора с дебелина 2 мм. С помощта на ринг с диаметър 10 см отрежете 20 парчета, разточете ги отново, ако се налага. Сложете 1 лъжичка от каймата в средата на тестото, намажете краищата с малко вода и затворете тестото, за да се получи полукръг. Стиснете краищата, за да не изпадне плънката. Направете това с всяка малка кора тесто.
Варете по 10 броя пелмени „Урал“ в тенджера за около 8 минути или докато омекнат.
Сервирайте със заквасена сметана и лимонови резени.