Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено брюкселско зеле

5
Печено брюкселско зеле
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте брюкселското зеле и го почистете от жълтите листенца.

  • 2

    Поставете го в найлонова торбичка или в плик за печене, добавете му зехтин, сол, черен пипер, куркума и индийско орехче.

  • 3

    Затворете добре найлоновия плик и разклатете енергично, докато зелете се овкуси добре.

  • 4

    Изипете го в тавичка, постлана с хартия за печене и го изпечете за 30 - 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

  • 5

    На всеки 7 - 8 минути разклащайте тавичката, за да не загорят.

  • 6

    Брюкселското зеле е готово, когато хване тъмно кафяв, почти черен загар.

  • 7

    Сервирайте веднага.

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Margaritka
25.10.2013 | 13:44
интересно какво ли е на вкус, по принцип много го обичам брюкселското зеле,ама знам ли печено :)
4
pepi damjnova
30.09.2013 | 08:53
И на мен ми допадна рецептата, бих пробвала.
3
stefaniika koleva
27.09.2013 | 09:11
Смятам да пробвам рецептата.
2
тихомира илиева
26.09.2013 | 08:29
Бих пробвала тази рецепта за печено брюкселско зеле.
1
тихомира илиева
26.09.2013 | 08:28
Струва ми се ще е вкусно като краен резултат.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...