Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пийте тези течности в правилното време

по статията работи: | 12 март 2014 Прочитания: 946
Изключете модерните, големи кафета и шейкове
Пийте тези течности в правилното време
Източник: Thinkstock/Guliver

Като се има предвид, че заведенията тип американски кафетерии навлязоха стремглаво и у нас, то все по-често се виждат хора, пийващи огромни кафета с много сметана, шейкове с мляко и сладолед със същите мега размери и т.н.

 

Та в този ред на мисли ние поглъщаме много повече калории отколкото ни е необходимо. Тъй като много от нас пропускат да включат калориите от тези напитки към основните, поети с храната.

 

И така общият калориен прием става доста над препоръчителния.

 

Така че преди да съботирате диетата си чрез някои от тези напитки, вижте кои са най-добрите течности и кога е най-подходящото време да ги пиете.

 

Вода

 

Ако чувствате умора, главоболие и раздразнителност, то вероятната причина е в това, че не пиете достатъчно вода. Изследване показва, че жените трябва да пият по 11 чаши, а мъжете по 15 чаши с вода дневно. Искате да отслабнете? Преди всяко ядене пийнете една чаша топла вода. Това определено ще помогне. Активно спортуващите хора се нуждаят от повече вода, тъй като са застрашени от дехидратация.

 

Чай

 

Отказвате кофеина? Черният чай може да бъде начин за задоволите кофеиновата зависимост. Ако имате стомашни проблеми, то според китайската медицина, чаят помага за добарата работа на храносмилателния тракт.

 

Сок

 

Ако имате констипация (запек), сокът от сини сливи – богат на витамин С, калций, желязо, фибри е добро решение. Комбинира се добре с чисти белтъчини и сложни въглехидрати, което дава началото на обмяната на веществата.

 

Кафе

 

Вие страдате от диабет или сте рисков фактор? То кафето, в което има хром и магнезий – минерали, помагащи на тялото да използва инсулина, помага в тази ситуация. Проучване показва, че хора, консумиращи кафе редовно, показват и значително по-малка вероятност да развият депресивни състояния.

 

Мляко

 

Искате да откажете мазнините? Млякото заздравява костната система, но също така помага и за изгарянето на мазнини. Което също е базирано на проучване, в което са участвали доброволци, а резултатите са положителни, що се отнася до горенето на мазнини.

 

Бира

 

За препоръчване е да пийвате тъмна бира, ако харесвате вкуса й. Тъй като в нея има голямо съдържание на желязо, а този минерал е важен за клетките в тялото. Колкото повече кислород имате, толкова по-лесно до мускулите достига кръв, богата на кислород, а това ви прави издръжливи физически.

 

Смути

 

Имате нужда от храна, но нямате време? Да пеим смути е нещо като да се храним в движение. Всяка рецепта за смути съдържа много минерали и полезни хранителни вещества, които засищат и задоволяват нуждата и витамини и енергия.

Рейтинг: 4 / 5 , 216 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...