Почистете пилешките сърца и воденички и ги сварете с щипка сол. След като са сварени, ги нарежете.
* От варенето ще се образува бульон, който после ще се използва за гарнитурата, така че не го изхвърляйте.
Почистете и нарежете зеленчуците - гъбите (на едро), морковите, пресния лук и главата стар лук (на дребно).
Загрейте 2-3 с.л. олио в дълбок тиган. След това добавете пилешките сърца и воденички. Когато се запържат леко, добавете по-голямата част от гъбите.
Малко преди да са готови, добавете и по-голямата част от нарязания на ситно пресен лук и 50 г масло. Разбъркайте и свалете от огъня.
В друг съд задушете стария лук, морковите и останалите гъби с 2-3 с.л. олио. Добавете предварително почистения и измит ориз и залейте с 4 ч.ч. от образувания при варенето бульон. Оставете да къкри на тих огън.
Малко преди оризът да е готов, добавете останалия пресен лук и овкусете със сол на вкус.