В пресятото брашно се прави кладенче. Сипват се маята (суха), захарта и прясното мляко.
Налива се зехтина, прибавят се 2 цели яйца и един белтък, а жълтъкът запазете за по-късно. Содата се сипва в киселото мляко, разбърква се.
Замесва се тестото.
Оставя се да втаса за 1 час. Отново се омесва, като се отделя една малка топка, а останалото тесто се разделя на три.
От малката топка се оформя фитил и се завива в средата на тавата.
Трите топки се разточват с големината на чиния, намазват се с олио и се слагат една върху друга.
Нарязват се 12 парчета (както се реже торта), завиват се като кифли и се нареждат около центъра на тавата.
Намазва се с отделения жълтък. Оставя се да втаса още веднъж, докато изпълни тавата.
Пече се 45 мин. на 180 градуса.