Млякото се затопля и в него се разтваря маята със щипка захар и 1 с.л брашно, оставя се 15 минути да шупне.
В купа се пресява брашното три пъти, прави се кладенче и се слагат яйцата (1бр жълтък се отделя за намазване накрая), маслото, киселото мляко със содата, солта, захарта.
Смесват се продуктите като постепено се прибавя и шупналата мая. Разбърква се и се омесва тесто, докато стане гладко и не лепи по ръцете, като тестото по време на месене се удря 100 пъти. Завива се с кърпа и се оставя един час да втаса.
Готовото тесто се разделя на три топки, като от първата топка се отделя част за орнаментите накрая.
Първата топка (по малката) се поставя в средата на намазнена тава.
Втората топка се разточва на кора, навива се на руло и се обикаля около средната топка в тавата. Правят се леки разрези на рулото, без да се стига края и се получават парчета, които се усукват настрани и се слагат легнали.
С третата топка се прави пак кора, разрязва се на кръст и после на триъгълници и всеки триъгълник се завива като кифличка. С тези кифлички се запълва пространството в края на тавата, а от отделеното тесто се правят малки топченца, които се слагат около среднато топче.
Оставя се покрита за 30 минути да втаса отново, намазва се с жълтък и се поръсва със сусам и мак.
Пече се на 170 С 30-40 минути до златиста коричка.