Сварете добре езика в подсолена вода с бахара, черния пипер, дафиновия лист, корените от магданоза и кервиза, гъбите и морковите
След като изстине, го нарежете на колелца и го залейте с разтопеното масло
Прецедете бульона, нарежете всички останали продукти на кубчета и започнете да приготвяте специалитета
В правоъгълна форма за кекс (предварително измита със студена вода) наредете във всеки ъгъл по едно парче яйце
Върху яйцата подредете морковите и киселите краставички, листенцата магданоз и по малко зърна грах
Отгоре наредете половината от езика и залейте с 200 милилитра бульон, в който сте разтопили на водна баня 1 супена лъжица желатин
Поставете за 1 час в хладилника
След като го извадите, върху желирания ред подредете втори пласт с останалия език, гъбите, граха и листенцата магданоз
Залейте отново с бульона по същия начин и оставете в хладилника за 3-4 часа
Преди поднасянето поставете за секунди формата в гореща вода и обърнете в овална чиния
Украсете с шприц с майонезата и листенца магданоз.