Грамажите, както и съставките в рецептата са напълно зависещи от вашите собствени вкусови предпочитания. Затова ще ви предложа 2 вида пълнени гъби.
Преди всичко отделяме пънчетата на гъбите, измиваме и ги подсушаваме. Фурната се загрява на 170-180 С.
И при двата варианта слагаме краве масло.
При първия - на дъното ръсим щипка сол (по желание), мажем с лютеничка, добавяме малко от ситно нарязаното пилешко месо, ръсим с настъргания кашкавал и слагаме най-отгоре парче от кравето масло.
В другия случай - може да пропуснем по-голямата част и да напълним гъбите само с настъргано сирене или кашкавал, задължително пак слагайки парченце масло отгоре.
Съдът, в който ще печем, намазняваме с малко олио. И в двата случая, след като са готови гъбките, поръсваме със шарена сол.
На едната снимка гъбите са пълнени по единия начин, а на другата - по другия.