Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пълнено агнешко бутче

Пълнено агнешко бутче
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Великден
Сезон:пролет
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Моята великденска трапеза :)

  • 2

    За намазване: 100 мл олио, 1 ч.л червен пипер, 2 щипки черен пипер, 1 щипка розмарин.

  • 3

    В 2 с.л олио, задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориз и подправки. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.

  • 4

    Агнешкият бут се разрязва така, че да се получи „джоб”. Полученият отвор се пълни с готовата плънка и се зашива с дебел конец. Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Посолете агнешкото и го намажете с получената смес.

  • 5

    Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 200 С, около 2.5 – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето. 2 часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...