Разтворете маята в малко хладка вода. Добавете 1 к.л. захар. Оставете на топло около 15 минути, докато се появят мехурчета и набъбне.
В купа пресейте брашното. Добавете солта. Направете кладенче и налейте маята. Размесете с дървена лъжица, докато се хомогенизира, постепенно добавяйки зехтина.
Тестото се омесва за 5-10 минути, като се поръсва с малко брашно по време на месенето, ако е прекалено лепкаво. Сложете в купа и покрийте с домакинска кърпа. Оставете на топло да почине 10 минути.
Готовото тесто се разделя на топки с големина на кюфте. Правят се няколко разреза с нож и се подреждат върху намазнена със зехтин тава. В средата на хлебчето, в разреза поставете малко сирене със счукан чесън. Поръсете със суров сусам и маково семе.
Оставете за още 10 минути и се пекат около 15-20 минути в предварително загрята до 200 С фурна, докато леко се зачервят.
Приятен апетит.