За кюфтенцата се смесва каймата със ситно нарязания лук. Прибавят се ситно настъргани два картофа и два моркова, яйцето и галетата, овкусява се и се разбърква добре.
Прибавя се и ситно нарязан босилек (може и сушен). От получената смес се оформят кюфтенца, подреждат се в намаслена тава и се пекат около 35-40 минути.
От тези продукти трябва да се получат около 25 кюфтенца. За реденото се обелват останалите картофи, нарязват се на шайби и се слагат в подсолена вода да се сварят, но да не са напълно готови.
Останалите моркови също се сваряват и се режат на ленти, а доматите и моцарелата – на шайби. Тавата за печене се намазва с малко олио и се слагат ред картофи, ред моркови, ред домати, ред моцарела и така, докато свършат продуктите.
Най–отгоре поръсваме с настърган кашкавал и печем в умерена фурна за около 15–20 минути.