През 1847, двама мъже имали късмета да се срещнат в Торино. Единият - Алесандро Мартини - винен магнат, а другият - Луиджи Роси, майстор билкар. Заедно те осъзнали, че техните умения прекрасно се...
Сиренето е окачествено като традиционен регионален хранителен продукт
Знаехте ли, че единствената разлика между зелените и черните маслини е степента на узрялост? Неузрелите маслини са зелени, а тъмните – узрели
Ядките макадамия са най-богатите на мононенаситени мазнини и съдържат средно около 22% омега-7 палмитолеинова киселина
Благодарение на състава си, маточината има широк спектър от терапевтично действие
Махлеб се използва а арабската кухня, но би стоял перфектно и в крем брюле
Мащерката е род растения, наброяващи над 350 вида тревисти растения и храсти, което предизвиква известно объркване. Получава се така, защото може да се използва едно и също име за повече от един сорт.
Среща се...
В зависимост от местните традиции и конкретната рецепта, медовината може да се направи с подправки (като канела, карамфил и индийско орехче), плодове или малц. Вкусът й може да придобие горчив или кисел оттенък.
Остава при направата на познатата ни захар
Тя ще ви излекува от умората, главоболието и чуството на отпадналост
Сиренето се прави от краве мляко във вид на монолитни топки, наподобяващи пъпеш, тежащи средно 2 кг.
От ароматизатор на козметика и ликьор до подправка за ястия и колбаси
Съществува и теория, че дори лекува радиация