Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ризото с пилешки дробчета

7
Ризото с пилешки дробчета
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Лукът се запържва в 4 с.л. олио, добавя се ориза и се пържи, заедно с лука, докато стане прозрачен. Налива се виното и се оставя да се изпари алкохола. 

  • 2

    Оставя се ориза на бавен огън, бульонът се добавя постепенно, докато се попие от ориза. Преди сервиране се добавя настъргания пармезан, разбърква се и се сервира веднага.

  • 3

    Докато се вари ориза, дробчетата се овкусяват с черния пипер, овалват се в брашното, изпържват се, но в никакъв случай не се препържват.

  • 4

    Посоляват се, след като се изпържат.

  • 5

    За препоръчване е да използвате ориз Арборио.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Ralica Hristova
16.05.2013 | 14:26
интересно изглежда, и аз се чудя с воденички дали ще е добре
6
Ekaterina Tsoneva
01.03.2013 | 15:45
а дали става и с воденички по същия начин.мисля с воденички да пробвам
5
Denica Mileva
12.02.2013 | 16:17
едно от любимите ми ястия
4
zvetanka ivanova
01.02.2013 | 18:07
Става приятно ястие.
3
gabriela gabrielova
01.02.2013 | 12:24
Ще го опитам това,моето е по различно.
2
kalinka kalinkova
31.01.2013 | 14:51
И аз го правя така.
1
pepi damjnova
30.01.2013 | 19:26
Вкусно ми изглежда това ризо.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...