Пилешките бульони разтворете в 1 литър гореща вода.
В дълбок съд загрейте зехтина с маслото и добавете бяла част от праза нарязана на ситно. След като поомекне добавете ситно нарязания лук, а след него и пресния.
Добавете ориза и пържете около 5 минути при непрекъснато бъркане. Налейте виното и оставете да се поеме напълно от ориза. Намалете котлона.
Започнете да доливате по малко от бульона докато ориза започне да набъбва. Изчистете скаридите и ги поставете в ориза 5-6 минути преди да е напълно готов.
Не е необходимо непрекъснато да бъркате ориза, само следете да не остава без бульон. Доливате от течността до тогава, докато ориза е готов. Трябва да стане кремообразен, а зърната да не се разкашкат. Ако е необходимо добавете малко сол.