Нарязваме праз лука на полумесеци, месото на ситни кубчета. В загрятото олио запържваме празa, след като стане прозрачен, прибавяме и месото, оставяме на тих огън да се задуши за около 10 мин, след което прибавяме и ориза, задушава се още 15 - 20 мин.
Когато е готово, слагаме солта, черния пипер, червения пипер и чубрицата и отстраняваме от огъня.
Докато се задушава плънката, си приготвяме листата от зелката, като изрязваме твърдата част. Когато плънката поизстине, навиваме стегнати сарми. Нареждаме ги в глинен гювеч, на чието дъно сме сложили листа от зелето.
След като навием всички сърми, ги покриваме със зелеви листа, поставяме и дафиновия лист, сипваме малко от зелевата чорба с малко вода, да покрие сармите до половината.
Слагаме да се пекат в студена фурна на 120 С за 3 часа.