Смесват се виното, чесъна, естрагона и чубрицата. Свинското се нарязва на кубчета и се оставя в сместа да се напои.
Картофите и гъбите се нарязват на кубчета. По желание, се добавят 100 г моркови.
Малко олио се слага в средно голяма тенджера и котлонът се включва на средна степен (5 от 10).
Лукът се нарязва и се запържва до златисто. През това време се добавят доматеното пюре, черния пипер и солта.
Свинското (заедно със сместа), картофите и гъбите се добавят в тенджерата при запечения лук. Постепенно се сипва 100-150 мл топла вода. Оставя се да къкри 10-на минути, като се разбърква периодично.
Добавят се два ситно нарязани кренвирша.
Получената смес се изсипва от тенджерата в гювечета (може и в тава).
Запича се във фурна с вентилатор на 200 С за около 40 минути.
Сервира се топло - много върви със салата от домати и чаша червено вино.