Свинското месо, нарязано на хапки, се подсушава и овалва в комбинирана подправка за готвене по избор. Месото е добре да е подбрано на е сухо и без сланинки, но може по желание да се вземат и пържоли.
Изварата и горчицата се смесват и се разбъркват до хомогенна маса. Може количеството горчица да се увеличи. Внимателно се прибавя сол, тъй като в комбинираните подправки за готвене най-често има достатъчно количество.
Месото се слага в гювеч или йенска тенджера и се залива със соса от изварата и горчицата. Няколкото малки парченца масло се пускат върху соса и се прибавя половин водна чаша вода.
Пече се първо на силен, а след около 20 минути на слаб огън.
Ястието е готово за 60 минути максимум в зависимост от фурната.
Класиката е да се сервира с картофено пюре, но аз препоръчвам нещо по-леко като салата от ряпа и моркови.