Замесва се маслено тесто, като брашното се пресява, добавя се 1 яйце, захарта (100гр) и маслото, разрязано на малки кубчета.
Започва се месене с ръце до пълното усвояване на маслото, получават се маслени трохи. Маслото от топлината на ръцете поомеква, след което се добавя 1 с.л. от млякото, омесва се добре и се добавя и другата лъжица мляко.
Накрая се получава лепкаво маслено тесто, покрива се с опаковачно фолио и се оставя в хладилника за 30 минъти.
През това време се приготвя кремът, като останалите 4 яйца се разбиват със захарта (150гр), с помощта на бъркалка. Добавя се настъргана кора от портокала, след което се редуват част от сметаната и част от пудинга до пълното им поемане, като се разбърква, за да не се получат грудки от пудинговия прах. Получава се кремообразна смес с гъстотата на палачинково тесто.
Ябълките се почистват и издълбават, от горната и долната страна в средата се правят дупки и се издълбават, за да се отстранят семките. След това се обелват и се намазват обилно със сока от портокала, за да не потъмнеят.
Охладеното тесто се разточва в кръг, малко по-голям от диаметъра на тавичката, в която ще се пече, за да може да покрие и част от страните.
Разточването е най добре да се прави, като тестото се сложи между опъковачно фолио или в найлонов плик ,защото иначе залепва.
Кръгла форма с падащ ринг (диаметър 26см) се намаслява и в нея се слага кората тесто, с ръце се притиска и се оформят отстрани борд висок около 2-3 см. Поставят се ябълките и се изсипва върху тях сметановата смес, като се пълнят и самите ябълки. Възможно е сместа да покрие над направения тестен борд по страниците. Това ще допринесе за допълнителна височина на сладкиша при изпичане.
Пече се на 170 градуса за 60 минути, след което се оставя да се охлади. Оотстранява се ринга от формата и се поръсва по желание с пудра захар.