Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Слоесто хлебче със семена

12
Слоесто хлебче със семена
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се разтваря в малко топло прясно мляко заедно със захарта. Заедно с  всички останали продукти (без жълтъка) се замесва тесто и се оставя да втаса.

  • 2

    Разточва се на правоъгълна кора, намазва се с олио и се поръсва с микс от семена (сусам, ким, мак, сънчогледови семки).Реже се на три ленти и се слагат една върху друга, после се нарязва на парчета и се редят в правоъгълна тава.

  • 3

    Втасва, намазва се с разбит жълтък,пак поръсвате с малко семена и печете на умерена фурна.

продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
тихомира илиева
06.03.2013 | 16:24
Бих се пробвала и аз да го направя.
11
kalinka kalinkova
04.03.2013 | 22:27
Ще ми е малко трудно, но ще го направя.
10
pepi damjnova
04.03.2013 | 19:01
Мисля и аз да се пробвам на това хлебче, вярвам че ще се справя.
9
Бела Дона
04.03.2013 | 10:06
Изглежда страхотно :)
8
Отговор на коментар #4 от ана:
Мисля че съм обяснила добре,няма нищо трудно-Разточва се на правоъгълна кора, намазва се с олио и се поръсва с микс от семена (сусам, ким, мак, сънчогледови семки).Реже се на три ленти и се слагат една върху друга, после се нарязва на парчета и се редят в правоъгълна тава.
7
Отговор на коментар #2 от Vanessa Apostolova:
Как какво ще се реже,разточената кора естествено, както пише в описанието-Разточва се на правоъгълна кора, намазва се с олио и се поръсва с микс от семена (сусам, ким, мак, сънчогледови семки).Реже се на три ленти и се слагат една върху друга, после се нарязва на парчета и се редят в правоъгълна тава.
6
zvetanka ivanova
02.03.2013 | 09:59
Ще се помъча и аз да го направя.
5
Дани78
01.03.2013 | 19:55
Отговор на коментар #2 от Vanessa Apostolova:
Ето тук има обяснение в рисунки: http://vkuhniatanamargi.blogspot.com/2012/08/blog-post_5.html
4
ана
01.03.2013 | 15:56
Отговор на коментар #2 от Vanessa Apostolova:
И аз не разбрах, а е красиво.
3
Пияно пиле
01.03.2013 | 15:21
е,както обичам хляб със семена,със сигурност много ще ми хареса този
2
Vanessa Apostolova
01.03.2013 | 15:04
записвам рецептата обаче изобщо не разбрах какво как що се реже,може ли по-просто обяснение :))
1
gabriela gabrielova
01.03.2013 | 14:20
Изглежда вкусно това хлебче.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!