Маята се разтваря в 200 мл хладка вода заедно със захарта и малко брашно.
Останалото брашно се пресява с едро сито.
В средата на брашнената купчина се прави кладенче, в което се изсипват шупналата мая, 220 мл хладка вода, солта и половината олио.
Замесва се средно меко тесто, като по време на месенето се добавя и останалото олио.
Тестото се покрива с влажна кърпа и се оставя на топло да втаса.
След като увеличи обема си двойно, се премесва и се оформят еднакви по размер хлебчета.
Хлебчетата се подреждат в намаслена тава и се покриват отново с влажна кърпа за около 20 минути.
Фурната се загрява до 180 С.
Хлебчетата се пекат, докато коричката им стане златиста.
За да останат меки, хлебчетата се покриват с кърпа (този път суха) докато изстинат.