Бутчетата се обезкостяват, след което се нарязват на парчета. Овкусяват със солта, черния пипер, копъра, кимиона, сока от половин лимон, част от уни соса и част от олиото.
Оставят се в хладилник за около 30 минути. През това време картофите се измиват и се поставят цели във загрята на 200 С фурна. Добре е картофите да са по-дребни и с еднаква големина.
Пекат се около 1 час. В подходящ съд картофите се обелват и намачкват. Добавя се сол, малко от уни соса, маслото и останалата част от олиото.
На шишче се нанизва парче чушка, след това 2-3 парчета от месото, отново чушка и така, докато се запълни шишчето.
Готовите шишчета се пекат на загрята на 250 С фурна около 20-30 минути. Ако е необходимо се обръщат, като се мажат с останалото от маринатата.
При поднасяне се поливат с лимонов сок.